Souhlasím

ARCHIV TISKOVÝCH ZPRÁV

Porodnice získala speciální lůžko pro resuscitaci novorozence v těsné blízkosti matky

15.1.2020
Novorozenecké oddělení Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně začalo na porodních sálech používat speciální lůžko LifeStart, které umožňuje okamžitou resuscitaci dítěte v bezprostřední blízkosti matky při nepřerušeném pupečníku. Až do pořízení tohoto speciálně konstruovaného lůžka bylo přitom nutné pupeční šňůru přestřihnout a dítě přemístit k resuscitaci mimo porodní box nebo operační sál, což má pro maminku a dítě řadu nevýhod. Zdravotníci z novorozeneckého oddělení zlínské nemocnice počítají s využitím lůžka u více než stovky porodů ročně.

Transfúzka zlínské nemocnice má za sebou rekordní rok, přibylo odběrů i prvodárců

10.1.2020
Rok 2019 byl pro Hematologicko-transfúzní oddělení Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně rekordní. Uskutečnilo se tam nejvíce odběrů v historii, celkem jich za loňský rok bylo 11 408, přičemž více než třináct set dárců muselo oddělení s ohledem na jejich aktuální zdravotní stav odmítnout. V rekordní statistice se projevil také větší zájem prvodárců, darovat krev jich loni přišlo 962, tedy podstatně více než v předchozích letech.

Centrum pro závislé na tabáku proškolilo další zdravotní sestry, zájem má i veřejnost

7.1.2020
Odborné rady, praktické zkušenosti, fakta o škodlivosti kouření. Tyto informace a řadu dalších poskytuje Centrum pro závislé na tabáku při Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně během školení, konzultací a kurzů, které v průběhu celého roku pořádá jak pro veřejnost, tak pro zdravotníky.

Zlínská nemocnice spustila akci Daruj krev s VITARem, na dárce v lednu čekají dárky

6.1.2020
Akcí Daruj krev s VITARem zahájilo Hematologicko-transfúzní oddělení v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně rok 2020. Každý, kdo sem přijde v průběhu ledna darovat krev, se může těšit na dárek v podobě vitamínů od této společnosti.

První děti si vyslechly gratulace - hodně zdraví a také být v životě vícekrát první

2.1.2020
Vzácní hosté dnes navštívili porodnici Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně. Hejtman Jiří Čunek přišel pozdravit chlapečka Jakuba, první letošní dítě narozené ve Zlínském kraji, primátor Jiří Korec zamířil za Oliverem, který je prvním občanem krajského města narozeným v roce 2020.

Během silvestrovské noci ošetřili zdravotníci přes padesát pacientů, mezi nimi i opilé či popálené děti

1.1.2020
Zranění po pádu v opilosti, otravy alkoholem u dětí, popáleniny od pyrotechniky, ale například i amputovaný článek prstu museli během silvestrovské noci ošetřit zdravotníci ve čtyřech nemocnicích Zlínského kraje. Jen od půlnoci do šesté hodiny ranní pečovali o více než padesátku pacientů, zdravotníci i přesto hodnotí průběh letošních oslav příchodu nového roku jako standardní nebo i klidnější oproti rokům předešlým.

Prvním letošním dítětem Zlínského kraje je chlapeček Jakub narozený ve zlínské nemocnici

1.1.2020
První dítě roku 2020 ve Zlínském kraji si letos pospíšilo a narodilo se už 11 minut po silvestrovské půlnoci v porodnici Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně. Je jím chlapeček Jakub, který při porodu vážil 4160 gramů, jeho maminka Kateřina Hnaníčková je z Valašských Klobouk.

Youtube Facebook Twitter Instagram LinkedIn