Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací
Souhlasím

V krajské nemocnici opět vařil hotelový šéfkuchař

14.9.2018

Letos již podruhé vařil v kuchyni Krajské nemocnice T. Bati šéfkuchař Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích Pavel Václavík. Pro zaměstnance i některé pacienty nachystal pestrý jídelníček.

„Oslovil jsem místní farmáře, od kterých jsou některé suroviny. Především bylinky a sýry,“ uvedl kreativní šéfkuchař Pavel Václavík a dodal, že se snaží při vaření využívat co nejvíce sezónních potravin. Na toto téma také pro nemocniční kuchaře připravil workshop.
Výsledkem bylo pestré menu pro zaměstnance nemocnice a dvě pacientská jídla. Zaměstnanci si pochutnali na šalvějovém krému s máslovými krutony, v nabídce dál měli kuřecí stehýnko marinované v letních bylinkách, provoněné bukovým kouřem, pomalu pečenou jelení kýtu s omáčkou z letních hříbků nebo linguine vepřovou panenku. Pomyslnou třešničkou na dortu byl dezert dýňová bublanina s mátovou kysanou smetanou a slunečnicovým griliášem.

Spolupráce se Spa hotelem Lanterna bude v Krajské nemocnici T. Bati pokračovat. Šéfkuchař Pavel Václavík by měl navštěvovat nemocniční kuchyni vždy na začátku každého ročního období.
 







Youtube Facebook Twitter Instagram LinkedIn